Eclipse of the Moon


MOLLY – BORDER COLLIE S KARAKTERJEM!

 

Spiridom Eclipse of the Moon – Molly

 

Datum rojstva: 4.9.2008

Številka rodovnika: SLRBOC-000358

Oče: Allymoon Icebreaker

Mama: Allymoon Unlimitedfreedomlullaby

Rodovnik: spodaj

CEA/CH: Normal

Oči: RD/PRA/HR/PHTVL/PHPV – free

Gonioskopija: free

Ocena kolkov: A1 / A1

Ocena komolcev: Normal (0) / Normal (0)

Vzrejna ocena: Odlično – AMolly je prva izmed naših dveh psičk pasme Border Collie iz psarne Spiridom. Starša sta Luya (Allymoon Unlimitedfreedomlullaby) in Izi (Allymoon Icebreaker) – oba razstavno uspešna agilitaša iz priznane italijanske psarne Allymoon, dedek pa je svetovni lepotni šampion Hamlet (Sequojahpark Mystical Warrior). Poležena je bila 4.9.2008, 5.7.2009 pa je že uspešno opravila zaključni izpit iz poslušnosti v mali šoli pri inštruktorici Poloni Bonač z rezultatom 97/100.


Šolanje sva nadaljevala s treniranjem agilityja in opravila tečaje agilityja pod mentorstvom Polone Bonač, Petre Pečar in Mance Mikec ter pričela s tekmovanjem v aprilu 2010. V sezoni 2011 sva dosegla skupno 4. mesto v DP Slovenije v kategoriji A1 Large, v sezoni 2012 pa sva osvojila skupno 3. mesto v Zimskem pokalu Slovenije v Prestranku v kategoriji A2 Large. Tekem se udeležujeva tudi v tujini (Avstrija, Hrvaška). V sezoni 2012 sva osvojila tudi 1. mesto v kategoriji A2 Large na kvalifikacijah za evropsko prvenstvo in se tako prvič udeležila evropskega prvenstva v agility-ju EO 2012 na Švedskem (Kristianstad)! Izjemen dosežek pa je, da je Molly postala državna in pokalna prvakinja Slovenije v kategoriji A2 za leto 2012 v agility-ju! V sezoni 2013 sva se prvič udeležila mednarodnega prvenstva Border Collie-jev v agility-ju BCC 2013 v Italiji, v sezoni 2014 pa nama je ponovno uspela uvrstitev v državno reprezentanco in udeležila sva se evropskega prvenstva EO 2014 na Madžarskem, sezono pa zaključila s tekmovanjem na BCC 2014 na Slovaškem, kjer sva se uvrstila celo v ekipno finale! Ponovna uvrstitev v ekipno finale nama je uspela tudi na BCC 2015 v Luksemburgu, kjer smo skupaj z Indy osvojili ekipno 2. mesto in s tem naslov ekipnih podprvakov, kar je nedvomno naš največji mednarodni dosežek!


Dosežki v agility-ju z videoposnetki ključnih tekem sezone:

BCC 2015 Luksemburg – udeležba na mednarodnem prvenstvu Border Collie-jev v agility-ju –uvrstitev v ekipno finale in doseženo 2. mesto – naslov ekipnih podprvakov 2015

BCC 2014 Slovaška - udeležba na mednarodnem prvenstvu Border Collie-jev v agility-ju in uvrstitev v ekipno finale

EO 2014 na Madžarskem - članica slovenske reprezentance na evropskem prvenstvu v agility-ju


BCC 2013 Italija - udeležba na mednarodnem prvenstvu Border Collie-jev v agility-ju

1. mesto v Državnem prvenstvu Slovenije 2012 v kategoriji A2 – državna prvakinja Slovenije – ctrl + click

1. mesto v Pokalu Slovenije 2012 v agility-ju v kategoriji A2 – pokalna prvakinja Slovenije – ctrl + click

1. mesto na kvalifikacijah za evropsko prvenstvo v kategoriji A2 – članica slovenske reprezentance na evropskem prvenstvu v agility-ju European Open 2012 na Švedskem – ctrl + click

3. mesto v Zimskem pokalu Slovenije 2012 v kategoriji A2 – ctrl + click

4. mesto v Državnem prvenstvu Slovenije 2011 v kategoriji A1Molly odlikuje tipična zunanja podoba s skladno grajenostjo in dobro konstitucijo. Je klasične črno bele barve, ima pravilno nastavljen in nošen rep ter ušesa, popolno zobovje in škarjast ugriz. Na podlagi navedenih in tudi drugih odlik je dobila odlično vzrejno oceno A.


Karakterno je zelo dopadljiva psička – je idealen družinski pes, saj obožuje vse ljudi, predvsem pa otroke, do katerih je povsem neproblematična in zelo ljubeča. Vedno se razveseli vseh naših obiskov, na katere nas opozori s hitrim mahanjem z repom. Na sprehodih se najraje igra s palicami in frizbijem, ki je njena najljubša igrača. Njena posebnost pa je, da palico oziroma igračo vedno odloži na pot po kateri hodimo in potem čaka na preži na nadaljevanje igre. Zelo rada pa se tudi igra in lovi s svojo najljubšo prijateljico, našo drugo bordersko ovčarko Indy. Medsebojna »pašnja« in »fokusiranje« med njima je tako sestavni del naših sprehodov in obenem tudi tipična značilnost Border Collijev, ki so bili ustvarjeni za pašo in delo z ovcami. Pri tem povsem pozabita na okolico in sta popolnoma osredotočeni na aktivnosti na naših sprehodih. Molly se je preizkusila tudi v pašnji ovac in pokazala kar nekaj talenta!


Molly je tudi neverjetno velika ljubiteljica vode in plavanja – na morju praktično ves čas preživi v vodi, v katero se vedno požene z atraktivnim skokom z obale in nato plava z nami še dolgo po tem, ko druge psičke že zapustijo vodo. Seveda pa ima tudi nekaj svojih zanimivih posebnosti, ki jih jaz imenujem »borderske obsesije«; poleti, ko naše psičke večji del dneva preživijo na vrtu, si Molly krajša čas z obsedenim iskanjem in lovljenjem martinčkov – če je ne zaposliš drugače, je sposobna ves čas oprezati ob skalovju pri ograji, če bo kje našla kakega izmed plazilcev. Pozimi, ko pa smo zaradi vremenskih razmer na prostem nekoliko manj časa, resnično izkoristi vsak trenutek na sprehodu – neprestano bi lahko tekala za kepami snega in jih lovila in če ji ne ustrežeš, te dobršen del poti prepričuje z izvajanjem različnih trikcov – njen najljubši je hoja po zadnjih nogah, tako da izgleda resnično cirkuško, ko se za razliko od ostalih psic ona premika vzvratno po zadnjih nogah – dokler je ne nagradiš z metom kepe. Tovrstne vragolije nas zabavajo in ne motijo pretirano, saj smo se jih naučili preusmeriti v ustrezna vedenja z drugimi aktivnostmi – pozimi denimo je to tek na smučeh, ki predstavlja odlično zimsko aktivnost za vzdrževanje kondicije naših psic, ki tečejo z mano, učimo pa jih tudi različnih pasjih trikcev, ki si jih lahko ogledate v naslednjem videu: ctrl + click


Kar me resnično navdušuje pri Molly je, da je poleg tega, da je sposobna opravljati različno delo in naloge (pri nas je v ospredju agility), obenem tudi idealen družinski pes z ljubečim odnosom do nas, drugih ljudi in naših živali – je torej uravnotežena kombinacija med delovno dovolj sposobnim in družinskemu načinu življenja izjemno prijaznim psom – z eno besedo vsestranska.Vse dodatne informacije glede Molly in njenih pričakovanih legel lahko spremljate na naši spletni strani!

Lahko pa me kontaktirate tudi preko elektronske pošte: emoon.bc@gmail.com, veseli pa bomo tudi srečanja v živo!

 
Rodovnik:
Make a Free Website with Yola.